Skip to content

Bongaa taideteoksia Taidekaselilla!

Taideakseli on laaja, vuonna 2021 toteutettu Huittisten keskustan taidetta yhteen nitova taideteos. Sen tuloksena kaupungin keskustaa on rikastettu useilla erilaisilla teoksilla eri taiteenlajeja käyttäen. Taideakselin teokset muodostavat ketjun, joka alkaa asuinalue Sahkosta ja yhdistyy kaupungin aikaisempiin taideteoksiin.

Katutaideprojektin vetivät palkittu ammattitaiteilija Teemu Mäenpää sekä monipuolinen nykytaiteilija Petra Martinez. Ammattitaiteilijoiden lisäksi teokseen osallistui paikallisia, ja teoksen kantava teema onkin yhteisöllisyys.

Teoksessa on neljä eri toteutuksellista osa-aluetta: veistokset (puuveistokset ja savilinnut), ympäristötaide (kukkapelto ja lahopuuteos), tekstiilitaide (käsinpainetut kangasliput), sekä muraalit. Tästä syntyy taideakseli Sahkosta Savilinnaan, jossa se yhdistyy kaupungin aikaisempiin taideteoksiin.

Osa teoksista on nähtävissä ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan teos on kesäkuukausina, kun kukkaniitty ja luonto ovat loistossaan. Tervetuloa bongaamaan taideteoksia kaupunkikävelyn lomassa Huittisten keskustaan!

Sijainti
Risto Rytinkatu, 32700 Huittinen
Puhelinnumero
-

Sijainti

Katso myös

Old wall with a window.

Väinö Linna -reitti

Lue lisää
Jälkiä hangella Puurijärven ja Isosuon kansallispuistossa. Kuva: Metsähallitus / Ari Ahlfors

Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto

Lue lisää
Urjalan kirkko

Urjalan kirkko

Lue lisää